massmusik inte alltid bäst

2012-05-30


Näst Hammerfall och In Flames är nog Sabaton det svenska band som lyckats bäst på hårdrock de senaste åren. De är nu aktuella med en ny uppsättning medlemmar och en ny skiva. På svenska.

Jag är beredd att gratulera för framgången. Att de även låter senaste skivan vara ett konceptalbum baserat på Sveriges stormaktstid som tidigare varit annekterat av rasister ska de ha guldmedalj för. Men nog måste det gå att göra bättre åt saken än att släppa samma låtar i olika arrangemang på samma skiva år efter år? Jämför bara Coat Of Arms med andra spåret från senaste skivan Lejonet Från Norden.

Stormedia har gång på gång hyllat Sabaton för deras sätt att göra hård musik till massan. Jag har inget förakt. Stod själv och njöt av deras uppvärmningsgig strax innan Iron Maiden på ett fullsatt Nya Ullevi förra året. Men det är just där de förpassas. Till att vara ett band som fungerar på en förfest. Steget därifrån till hissmusik är inte långt.

De är heller inte först att göra melodiös metal på svenska utan rasistiska ambitioner. Det har det, för många, okända Falconer gjort i många år. Men genom att sparsamt spela live är det tyvärr få som hört talas om dom. Deras senaste skiva som kom ut förra året var dessutom, läs och häpna, helt på svenska.

Ett tips. Lyssna in er på Falconers diskografi. Men för inte uppskattningen vidare. För jag vill inte se dom agera förband en sensommarkväll inför 60 000 betalande hårdrockare den närmaste tiden.

Kommentarer
Postat av: Victoria

sv: Eller hur! DET är sommarfeelings på hög nivå!

2012-05-30 @ 20:22:14
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nöje och Underhållning