Nytt: hindiepop

2013-08-09
Musikaliska upptäckter som görs på egen hand är ofta de allra bästa. Det har nog att göra med det spännande i det oförutsedda, som med allt annat. Man börjar sen bilda sig en uppfattning om bandet och dess antydda låtskatt. Håller det lite för sig själv och är stolt över sitt alldeles "egna" favoritband. Sen går det en tid. Då vill man bara dela med sig av sin upptäckt. Särskilt om bandet i fråga inte alls har figurerat i svensk stormedia. Vilket är fallet i detta fall.
 
Via den svenska internetradion Gimme Indie hittade jag för ett tag sedan det kanadensiska bandet Elephant Stone.
 
Bandet bildades 2009 av sångaren, basisten och sitaristen (!) Rishi Dhir. Musiken kan beskrivas som ren och skär pop som ibland bjuder in till psykedeliska och Indien-doftande inslag. Men det är en luddig benämning. Det är mer lättlyssnat än så. Givetvis har det mycket att göra med vem som lyssnar. Utan att beskriva det vidare.
 
Deras senaste, likväl deras andra, fullängdare är en självbetitlad sådan ("Elephant Stone") och kom ut tidigt i år. Skivan har rullat (om än inte i fysisk form än) flera gånger i både min telefon och dator. Den är bara bra, helt enkelt. Riktigt bra. Än så länge något av det bästa jag hört i år, i albumform.
 
Skivan finns tyvärr inte på Spotify för tillfället. Det gör däremot deras första platta, "The Seven Seas" från 2009. Om inte annat går det att lyssna på deras samlade lilla diskografi av de två nämnda skivorna plus en asbra EP som gavs ut mellan dessa på deras hemsida.
 
Men till att börja med föreslår jag att du ska lyssna på den här:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nöje och Underhållning