förbisedda filmer

2012-05-01
Vill tipsa om tre helt olika filmer. Några du förhoppningsvis inte sett. Men som står i skuggan bakom andra.


Steven Spielberg har det alltid pratats mycket om. Med all rätt. Han är upphovsman till en diger katalog lättsmälta popcornrullar.

Jurassic Park
och E.T. i all ära. Se även Close Encounters of the Third Kind (1977). Den står oförtjänt i bakgrunden när man talar om hans filmer.


Jag vet. Att skildra Paris på film är något man inte borde göra längre. Allra minst med en ton av komedi och romantik.

2 Days In Paris (2007) är en film som lär funka ett tag i alla fall. Den ljus-svarta humorn och de rappa dialogerna är något som ger nytt blod till en stad som mest är förknippad med en färgglad tjej som hittar ett skrin i ett badrum.


Ett sätt att göra en film mer autentisk och vågad är att använda sig av en främmandegöring. I det här fallet heter främmandegöringen Adam Sandler. Han gör här sin kanske bästa roll. Detta tillsammans med Don Cheadle i en varm historia om sorg och allvar.

Reign Over Me
(2007) är en väldigt bra film.

Kommentarer
Postat av: Victoria

Ska kolla in filmerna alltså!



Sv: Lagkänsla är bäst! Och angående ölreklamen, efter en herr-/dam-match är det nästan "obligatoriskt" att dricka öl, en del av sporten nästan. I princip alla lag har en liten logga från ett ölföretag..

2012-05-01 @ 10:42:16
URL: http://pulsensfrekvens.blogg.se/
Postat av: andy

sv: ja alltså jag tycker att halva wish är ett mästerverk och andra halvan är lite... inte lika fantastisk. men det är ändå en underbar skiva. och ja bona drag! det är en av dom bästa "samlingsskivorna" jag vet för det känns inte som en samlingsskiva. kanske för att det är b-sidor och sånt också. även fast den inte är ett av studioalbumen så brukar jag räkna den till en av mina favoriter med morrissey solo. åhå ja den! den är jättefin att se på

2012-05-01 @ 18:06:30
URL: http://popluggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nöje och Underhållning