Höst i film

2012-10-18
 
Nu är hösten här på allvar och jag har fantasilöst bytt till en årstidsenlig skrivbodsbakgrundsbild föreställande New York i höstskrud.
 
Det finns många filmer som tagit fasta på det fina i att skildra höst på film. Främst kanske många tänker på skräckfilmer som inte allt för sällan utspelar sig i skarven oktober-november. Många av dom är tyvärr undermåliga. Det finns även en del kärleksfilmer som utnyttjar höstens romantik (i dubbel bemärkelse), smaka bara på titeln Höst i New York (Autumn in New York, Joan Chen, 2000).
 
Den film jag tycker bäst skapar känslan av att man vill ha lövlösa träd omkring sig året om och dessutom få en att önska att man var internat-elev på ett av USA:s mest eftertraktade universitet är Döda Poeters Sällskap (Dead Poets Society, Peter Weir, 1989).
 
Robbie Williams spelar här John Keating, professor i engelska, som med sin speciella pedagogik snabbt blir omtyckt av skolans elever. Med mottot om att "fånga dagen" och uppmuntrandet om att elever borde tänka i nya banor retar han upp skolans konservativa lärare.
 
Scenen i klippet visar när John Keating (Robbie Williams) leder en övning i eget tänkande.
 
 
Har du tips på andra filmer som utspelar sig på hösten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nöje och Underhållning