gammalt: ensamhushåll

2011-08-23


Jag hatar covers. Musikens svar på filmvärldens remakes.

Devisen är enkel. Det handlar om överflöd. Mycket är mer. Problemet börjar redan där. Syftet saknas. Musikens motiv är alltid viktigt. När meningen med musiken fattas tappar jag mitt intresse.

Men klippet ovan är annorlunda. Låten får ett liv. Ett annat liv. Dock utan förstörelse. Med samma essens. Bara lite mer lågmäld än originalet. Det räcker.

Det är underskattat att räcka.

Kommentarer
Postat av: agnés

åhå! är det dokumentären som har getts ut på nytt med extramaterial? jag har bara hört talats om och sett dokumentären som den var när den först kom ut och sändes på tv. kanske har missat värsta balla grejen ju. och tack så mycket, säger detsamma till dig!

2011-08-23 @ 15:23:14
URL: http://baradans.blogg.se/
Postat av: agnés

och nu har jag hunnit lyssna klart på låten här ovan också. håller helt med om det där med covers, och håller även med om att den här var bra. herrejistanes vad fint med den här rösten. typ klar fast hes. hur det nu går ihop. en annan bra cover är timo och maias variant på "i've got you babe".

2011-08-23 @ 15:28:51
URL: http://baradans.blogg.se/
Postat av: agnés

ååh, den cd:n är ju nästan det bästa som finns!! hähä det var jag som råkade lägga till have fastän det inte ska vara där. http://open.spotify.com/track/47Ymjeej5x4za26cPGtrhm är orginallåten. men grejen är att covers oftast bara är ett billigt sätt för radiohoror att tjäna pengar, för att de inte kan göra annat. men när musikintresserade personer som känner någonting för låten gör en cover blir det så mycket känsla att man kan tänka bort det.

2011-08-23 @ 17:05:49
URL: http://baradans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nöje och Underhållning