om våren del två

2012-03-14


Associerar fritt.

Sopad asfalt. Lukten av jord. Blommor som börjar växa. Varma vindar. Knoppar som brister. Snö som bara försvunnit. Isar som smälter. Vinterjackan som inte behövs.

Andra företeelser som inte har med naturen att göra. Om än indirekt.

Ökning av cyklister. Uteserveringarna slår upp portarna. Människor som ler i solsken. Solande. Blundande.

Mindre trevligt är att det som tidigare gömts i snö kommer upp i tö. Bokstavligt. Tråkigt nog kommer lata hundägare alltid att finnas.


om våren del ett

2012-03-13


Våren är aldrig en överraskning. Alla vet att den kommer. För eller senare måste den det.

Våren är årets mest uppenbara företeelse. Av årets fyra skiftningar är den också kanske den allra mest omtyckta.

Våren är naturens återuppståndelse. Kanske är det därför vi uppskattar den så mycket. Att den till skillnad från människor låter naturen födas på nytt. Något vi människor bara kan drömma om.
en observation

2012-03-07


Du åker med kollektivtrafiken och ska sätta dig någonstans. I en buss förslagsvis. Men det finns inga egna dubbelsäten.

Du hittar en ledig plats. Men du tittar inte i första hand på om stolen i fråga saknar tuggummirester. Inte heller om den blivit skonad från smutsiga skor.

Du tittar på den du ska dela dubbelsätet med. Är personen fullt respektabel och ser ofarlig ut sätter du dig ner. Om inte. Då fortsätter du till nästa.

Bara säger.

ur ruinerna av ett band

2012-03-06

Har lyssnat en del på Joy Division den senaste tiden. Såg Anton Corbijns skildring av bandets framlidne sångare Ian Curtis i filmen Control (2007) för någon vecka sedan. Och nu ska jag se en av de tidigare medlemmarna i bandet.

Tillsammans med bandet The Light spelar Joy Divisions gamla basist Peter Hook på Debaser Medis ikväll. De ska bl a framföra hela "Unknown Pleasures". Det ska bli kul.

prestationsångest

2012-03-04
Den här har jag klippt ut ur DN och satt upp på min anslagstavla.

sett: hipsterkul

2012-03-03
Ser sällan på serier. I stort sett aldrig. Film är mer min grej. Därför blir det extra kul när jag hittar något jag gillar inom tv-serievärlden.

Portlandia heter serien som nu är inne på sin andra säsong. Den visas just nu i SVT och finns därmed att se på SVT Play.

Nedan kan du se ett uppslag från den sex avsnitt korta första säsongen. Den gillade jag rakt igenom. Det är underfundigt roligt och kul. Se den först.


RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nöje och Underhållning